Een soort outlook, maar dan online

Door Swelson op maandag 8 maart 2010 17:09 - Reacties (20)
Categorie: Wartaal, Views: 5.832

En weer ben ik op zoek naar een stukje software dat mijn behoefte kan vervullen. Nouja, eigenlijk meer een webdienst/website. Deze keer een mailclient.

Enige tijd terug stelde ik hier al de vraag wat een simpel programmaatje was om video's mee te bewerken. Verschillende opties werden me daar gegeven. Uiteindelijk ben ik overstag gegaan voor Cyberlink Powerdirector. De eenvoudigheid van dit programma sprak me erg aan.

Online Outlook

Waar ik nu naar op zoek ben, is een soort webbased Outlook. Je denkt, o pak Gmail, Hotmail e.d... Dat is echter niet wat ik bedoel. In mijn huidige configuratie gebruik ik Outlook op mijn pc, waar ik verschillende pop3 en Imap accounts beheer. Outlook wordt echter rete-traag als je er meerdere IMAP accounts mee laad. Tevens is het gewoon irritant als je je mail niet kunt benaderen als je ergens bent zonder je laptop.

Mijn eisen/voorkeuren:
  • het mag een betaalde dienst zijn. Max. 100 euro per jaar.
  • de mail moet per account gescheiden blijven.
  • betrouwbare aanbieder
Iemand hier ervaring mee/tips?

Volgende: IBOOD HUNT! 03-'10 IBOOD HUNT!
Volgende: Een easy 2 use videobewerkingsprogramma 01-'10 Een easy 2 use videobewerkingsprogramma

Reacties


Door Tweakers user EDIT, maandag 8 maart 2010 17:15

Hosted exchange een idee?

Door Tweakers user Little Penguin, maandag 8 maart 2010 17:18

Als je offline-werken geen probleem vind en het ook nog eens alleen om e-mail gaat zou je natuurlijk ook naar Mozilla Thunderbird kunnen kijken...

Anders moet je zelf een online webmail opzetten op een shared hosting account - denk daarbij aan Roundcube webmail. Alleen moet je dan weer per server een roundcube folder maken volgens mij - vanaf Roundcube naar meerdere verschillende server gaat dacht ik niet...

Door Tweakers user GZFan, maandag 8 maart 2010 17:18

Ik gebruik sinds kort Thunderbird, ook omdat Outlook bij mij ontzettend traag werd.
Die werkt bij mij een stuk sneller. Maar ja, dat is natuurlijk niet online ;)

Door Tweakers user Powergrim, maandag 8 maart 2010 17:20

Koop een eigen domain op voor pak hem beet 10 euro per jaar? Zoek een gratis DNS als Afraid.org. En meld jezelf aan bij Google apps for your domain. Ik denk dat deze opsomming perfect is voor jou doelen.

Door Tweakers user Apache, maandag 8 maart 2010 17:22

Per account gescheiden is dus in principe je enige technische eis?

Gmail en filtertje geen optie? Ik ontvang zelf van 4-5 accounts mails in mijn gmail, gaat perfect, reply'n gebeurd vanaf de account waar naartoe gestuurd is, alles krijgt mooi een label toebedeeld van de account waarvan het afkomstig is, best overzichtelijk.

En volgens mij voldoet dat ook aan de twee andere punten.

Door Tweakers user Aelthar, maandag 8 maart 2010 17:29

* _ElMo_ with Powergrim

Google Apps for domains.. Gebruik ik ook, haalt mijn POP op van provider, 7 gig ruimte per account, en heb er nu 3 domeinen op staan, allemaal gratis!
Alleen mijn domein kost natuurlijk iets van 10eu/jaar...

Door Tweakers user i-chat, maandag 8 maart 2010 17:54

ik gebruik ook apps for domain (zie blog) - en het werkt goed,
andere voordelen is het kan ECHT alles wat outlook ook kan (zoals shared-egenda's en docs' en dat soort troep. kost je 10 euro per jaar (voor je nl domein, en die gratis dns .org kun je ook vergeten want de meeste domein aanbieders bieden gratiz (of voor enkele eurie) een volwaardig dns-pakket.


kortom, klinkt exact naar wat je nodig hebt,

Door Tweakers user swtimmer, maandag 8 maart 2010 18:11

Hier nog een happy Google gebruiker. Gebruik het voor meerder accounts welke een behoorlijke lading email per dag binnenkrijgt. Door het gebruiken van de slimme gmail filters heb ik tegenwoordig alleen nog maar echt belangrijke emails direct in mijn mailbox en kan ik de rest 1x per dag ofzo bijlezen!

Ik denk dat zo'n oplossing uiteindelijk beter gaat werken dan het zoeken van een "eigen" systeem.

Door Tweakers user wvdburgt, maandag 8 maart 2010 18:15

Ik heb zelf mobile Me van Apple. Zeer strakke interface en intergreerd perfect met de iPhone. Het is IMAP dus zou me niets verbazen als et ook met outlook werkt. Prijs is 79 euro waar je naast een e-mail account ook 20 gb webstorage en 200 gb dataverkeer per maand hebt.

Door Tweakers user Moartn, maandag 8 maart 2010 18:26

Als je Outlook via het web wilt, moet je hosted Exchange nemen, want dan heb je Outlook Web Access (Exchange 2007 of eerder) of Outlook Web App (als je Exchange 2010 hebt). Iets wat meer op Outlook lijkt ga je niet vinden. Of het aan je andere eisen voldoet weet ik niet met 100% zekerheid te zeggen.

Door Tweakers user Pacjack, maandag 8 maart 2010 18:37

Over hosted exchange en een betrouwbare aanbieder: XS4ALL biedt dit nu ook aan. http://www.xs4all.nl/zakelijk/hostedexchange/
Wel iets duurder dan jouw wens.

Door Tweakers user Jogai, maandag 8 maart 2010 19:03

Volgens mij is dit ook online te gebruiken alhoewel ik dat niet zo snel zie: http://www.inbox2.com/

Over eigen domein met google apps: Ik overweeg om argeweb te kiezen: http://www.argeweb.nl/domein/dnsservice.php Prima dns service zo te zien.

Door Tweakers user Tomba, maandag 8 maart 2010 19:23

Ik ben zelf heel tevreden met Live Custom Domains, dan heb je de hotmail interface. Maar zoals eerder al gezegd. Als je Outlook achtig wil, dan is Hosted Exchange the way to go :D

[Reactie gewijzigd op maandag 8 maart 2010 19:24]


Door Marc, maandag 8 maart 2010 19:26

Hosted Exchange. Je kan zowel online via een webbrouwser toegang krijgen tot je e-mail. Outlook interface, Je kan tevens ook Outlook lokaal gebruiken via https over SSL. Je ziet dan dezelfde mailbox en alle overige functies zoals agenda en taken

Je kan ook nog je smartphone hiermee laten werken via Pushmail. Overal dezelfde mail / agenda / contacts en taken.

Door Jasper, maandag 8 maart 2010 20:27

Je kan ook Open Exchange gebruiken. Dit installeer je op je server, als je deze tenminste zelf beheerd. Hiermee kan je alles wat outlook ook kan alleen dan gratis. Er zijn ook ondersteunings pakketten te koop geloof ik. Je kan dan ook een interface als outlook web acces maken voor onderweg en je mail laten syncen met welke client je wilt.

Door Tweakers user Erkens, dinsdag 9 maart 2010 08:50

Zelf maak ik gebruik van Zarafa, werkt nagenoeg hetzelfde als Outlook, maar dan via de browser. Maar ook gebruik maken van Outlook is mogelijk waarbij bijna elke feature van Outlook wordt ondersteund doordat er op de achtergrond MAPI wordt gecommuniceerd.

Door Tweakers user Blasterxp, dinsdag 9 maart 2010 11:36

open Exchange, op je eigen domein laten draaien?

Door Tweakers user BD1, dinsdag 9 maart 2010 21:03

Gebruik GMail. In Gmail kun je je pop3 accounts gewoon binnenhalen en m.b.v. een filter kun je ze een eigen label toe-eigenen. Ik weet niet of Gmail ook IMAP binnenhaalt.

Door Tweakers user Alex), dinsdag 9 maart 2010 21:59

Als je Outlook in een browser wilt, zul je echt naar Hosted Exchange moeten kijken ja. Dat kan wat jij wil, en Microsoft biedt het ook aan via hun BPOS-aanbod. Dat is zakelijk gericht, maar misschien kun je het privť ook wel krijgen.

http://www.microsoft.com/online/nl-nl/default.mspx

Door Tweakers user eXop, donderdag 11 maart 2010 02:05

Tevreden gebruiker van Google Apps. De webclients zijn echt wel ruim voorzien.

Reageren is niet meer mogelijk